lördag 20 februari 2010

Salt Lakrits

Vad vore livet utan karra, speciellt salmiak och salt lakrits. 
Här är mina topp 5.

1.  Lakritssmurfen (gula asken), tyvärr finns inte denna ask längre och kanske är det just därför jag minns den smaken som den bästa. Snälla kom tillbaka.
 
2. Här har vi en påse med fint innehåll, det finns att hitta i Finland. När jag var yngre så tyckte jag även att godiset var roligt. Det är en bokstav på varje ruta, Aakkoset = alfabet, så då skrev man olika namn och dom fick man spara till sist.

 
3. Salta Björnar är fantastiska, finns överallt och är en lagom stor ask att bära med sig.

4. Denna klassiker får man inte glömma, min polare Morran pratade varmt om denna nyligen, det här är även en av A's favoriter. Så fort han får chansen köper han ett rör och snusar upp pulvret. Kan vara lite svårätet och är inte bästa biogodiset eller om man är flera som delar.

 
5. En nykomling har lyckats ta sig in på min lista och får därmed dela femte platsen med tomteklubban.

5 kommentarer:

  1. Lakrits-smurfen kom tillbaka!

    SvaraRadera
  2. Åh hockeypulver ska jag kirra så fort min mage är lite mer stabil....

    SvaraRadera
  3. dhej, märker att du inte smakat den isländska saltlakritsen, förmodligen den bästa i världen.

    Lasse
    Södermalm

    SvaraRadera
  4. Då får jag hålla ögonen öppna för Isländsk lakrits, vore ju synd att missa världens bästa lakrits. Tack för tipset!Ska kika på lakritsroten, odengatan. Vem vet dom kanske har några smakprov.

    SvaraRadera
  5. Aakkoset är helt klart den bästa lakritsen jag smakat! Perfekt konsistens och sälta. Brukar besöka Finland varannan månad ungefär och passar då på att köpa ett antal påsar med mig hem. Har testat en massa annan Finsk lakrits också men inget slår Aakkoset. Synd att den inte finns i Sverige, skulle garanterat göra succé!

    Kristoffer

    SvaraRadera