måndag 5 april 2010
Mämmi
I fredags blev det påskmat hemma hos min familj. Vi har aldrig varit riktigt förtjusta i påskmat/julmat/midsommarmat så det blir alltid något annat. Oftast kött och hasselbackspotatis. I år testade pappa ett nytt recept...inte helt olikt originalet, men ändå så en twist. Det blev vitlöks och salviafylld lammytterfile med rosmarinpotatis. Ligger numera på min topp 5 lista över hemmets kötträtter. Till dessert blev det klassiskt finskt Memma, det är som finskt rågbröd fast i puddingform. Man ska äta memman med ovispad grädde och rejält med socker. Säger bara tack, men nej tack! Gillade det när jag var liten men det måste varit för att vi inte fick något annat sött hemma;-) man fick ta det som erbjöds och fattade väl inte bättre för att kunna ifrågasätta vad som gått på tok.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
ha ha såg de där dadelliknande dallret på ica och undrade vad det var för konstigt../tette
SvaraRaderaskönt nu slipper du undra;) men vem vet, du kanske gillar det.
SvaraRadera