onsdag 9 februari 2011

50 öre

Stör mig på att saker inte är vad dom utger sig för att vara. 50-öringarna är borta och därmed borde väl allt ha jämna priser, eller? Men så är det ju inte. kanske lönar det sig om man köper flera saker, men annars rundar man oftast uppåt. Var inne på Lindex och köpte en body. På alla skyltar står det 79,50. Men vad kostar bodyn egentligen? När jag betalar säger tjejen bakom kassan 80 kr. Jag påpekar att bodyn kostar bara 79,50 och betalar med kort. Hon säger att det finns inga 50-öringar och att man därför rundar uppåt. När jag då säger att det borde vara möjligt att dra ören på kortet så säger den andra kvinnan bakom kassan att det är banken som rundar uppåt. Förstår att om man betalar kontant så går det inte, men med kort ska man väl kunna betala en exakt summa? Jag tycker det är konstigt och VARFÖR skriver Lindex att det kostar 79,50 när det tydligen inte kostar det! Jag hade köpt bodyn även om det stod 80 kr och då sluppit ifrågasätta detta. Har för mig att detta skiljer sig beroende på var man handlar och att vissa butiker(mataffärer) visst drar det exakta priset när man betalar med kort. Någon som har koll på hur det är?

4 kommentarer:

  1. JAg jobbar på bank. Jag ska forska i det här :-)

    SvaraRadera
  2. Har forskat "googlat" lite på det här och kollat runt. Självklart ska man dra den summan som det är och inget annat. För Lindex skull hoppas jag att det bara var okunnig personal inom området. Har mailat Lindex för att få en förklaring.

    SvaraRadera
  3. tant varning...

    SvaraRadera
  4. Lindex svarade och självklart drar man exakt summa. Personalen skulle också informeras om detta:). Skönt nu kan tanten i mig sova gott om nätterna. Puh!

    SvaraRadera