torsdag 14 oktober 2010

KÄRLEK


Kärlek


Jag skulle inte påstå att jag är en djurmänniska. Älskar inte alla hundar, katter, hästar och allt vad det är. Tycker dom smutsar ner, kräver mycket tid och tålamod. Man måste planera sin tid efter sina djur. Och det kräver en hel del organisation. Man har inte lika mycket frihet eller möjlighet till spontanitet. Sen vår lilla Pirat blev en i familjen så har det självklart blivit en del förändringar. Hon är envis och vet vilka knappar hon ska trycka på;) och händer det något så är det inte gratis att gå till veterinären.

Trots allt det så längtar jag efter henne varje dag. Det är så mysigt att känna hennes fuktiga nos och höra hennes charmiga snarkningar. Hon lämnar oss inte en minut och finns alltid troget vid vår sida. Hon läser av vad som händer och dömer oss aldrig. Det är så härligt med hennes närhet, på nätterna ligger hon som ett plåster på en eller gosar in sig ens nacke. Alltid kontakt med någon av oss. Vill hon något så lyfter hon tassen lite och puffar till oss och ibland försöker hon skälla lite för att meddela att det är något hon vill. Hon är busig, lekfull och kärleksfull. Blir alldeles varm av att tänka på henne och har svårt att tänka mig ett liv utan henne. Det är som en liten hårig människa som är klok och vis. Både matte och husse dyrkar henne och tycker att det är ett av om bästa beslut vi gjort.


Nästa månad är det dags för en ny krabat att göra entré i våra liv. Tror att Piraten kommer bli en utmärkt storasyster. Hon håller koll på nappar och nallar, meddelar om han är ledsen eller blöja måste bytas. När han i magen sen växer upp finns det en trogen lekkamrat och gosedjur i ett. Hon finns där för att trösta om han är ledsen och under natten finns hon där för att ge värme och sällskap.

Tänk att vi snart har en till att älska så mycket.

Det är en fin bild.

1 kommentar: